Άρση lockdown: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ
reader.gr
Κοινωνία

Άρση lockdown: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ

Αίρεται αρχής γενομένης από τις 19/6 σειρά μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση των ειδικών της επιτροπής, αποφασίστηκε να ανάψει «πράσινο φως» για αύξηση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να εισέρχονται στα καταστήματα κι από τα 25 τετραγωνικά ανά άτομο να ορισθεί στα 16 τετραγωνικά ανά άτομο.

Επιπλέον, η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν από το προσεχές Σάββατο οι παιδότοποι σε ανοιχτούς μόνο χώρους, τα λούνα παρκ, τα θεραπευτικά λουτρά και τα μασάζ.

Ακόμη, αποφασίσθηκε να επιτραπεί η λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με πληρότητα στο 50% και θα αφορά μόνο σε εμβολιασμένους, αλλά και σε όσους προσκομίζουν self test.

Τι εξετάζουν για τον τουρισμό

Αναφορικά με τον τουρισμό, το σχέδιο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτες χώρες να εισέρχονται στη χώρα μας με rapid test και όχι με PCR, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν θα είναι υποχρεωτικό το τεστ, όταν ταξιδεύουν.

Οι ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet