Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα προς την ελευθερία – Πότε ανοίγουν σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια και μπαρ
Κοινωνία

Άρση lockdown: Τα επόμενα βήματα προς την ελευθερία – Πότε ανοίγουν σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια και μπαρ

Την ώρα που από την κυβέρνηση προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία και παρά τα ανοίγματα που έχουν γίνει χρειάζεται μεγάλη προσοχή, προχωρά το πλάνο προς την ολική άρση του lockdown. Ήδη, σήμερα Δευτέρα άρχισαν να λειτουργούν και πάλι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδική σταθμοί. Παράλληλα, το self test έχει καταστεί απαραίτητο σε μια σειρά από δραστηριότητες -πέραν των σχολείων- όπως είναι ο δημόσιος τομέας, τα σώματα ασφαλείας, η εστίαση, οι μεταφορές αλλά και τα καταστήματα.

Οι επόμενες δραστηριότητες που είναι προγραμματισμένες να ανοίξουν είναι τα σινεμά, καθώς και οι θεατρικές και οι μουσικές παραστάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, η επαναλειτουργία αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρους και βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα: 

  • 21 Μαΐου: Επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα.
  • 28 Μαΐου: Επαναλειτουργούν θεάματα/συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με 50% πληρότητα.
  • 31 Μαΐου: Επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια για όλους.

Από Ιούνιο μπαρ, μουσική και εστίαση σε εσωτερικούς χώρους

Οι επόμενες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών και τα δεδομένα που θα προκύψουν, μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να επανέλθει η μουσική για τα καταστήματα εστίασης.

Επίσης, μέσα στον συγκεκριμένο μήνα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μαγαζιά που λειτουργούν αποκλειστικά ως μπαρ, τα οποία μπορεί να ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια στιγμή, ενδέχεται να να επιτραπούν δεξιώσεις γάμων αλλά και βαφτίσεων με όριο τα 100 άτομα ανά περίσταση.

Πότε θα «πρασινίσει» η Ελλάδα 

H Ελλάδα θα γίνει «πράσινη» στον χάρτη του ECDC, περίπου στις 10 Ιουνίου, όταν η χώρα θα μετρά περίπου 1.000 με 1.100 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος, πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του τόσο για τις μεταλλάξεις που καταγράφονται και στη χώρα μας όσο και για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αύξηση κρουσμάτων λόγω Πάσχα. «Γύρω στις 10 Ιουνίου φαντάζομαι ότι και με τη βούλα, πλέον, διεθνών οργανισμών η Ελλάδα θα είναι σε μεγάλο μέρος, αν όχι καθ’ ολοκληρία, στην πράσινη ζώνη», ανέφερε ο κ. Τζανάκης επικαλούμενος μαθηματικό μοντέλο. Προειδοποίησε ότι προϋπόθεση είναι να πάνε όλα καλά, καθώς παρουσιάζεται μια «αντίσταση» λόγω της μετακίνησης του Πάσχα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet