Άρση lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα – Τα επόμενα ορόσημα
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Άρση lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα – Τα επόμενα ορόσημα

«Πρεμιέρα» σήμερα 10/5 για σχολεία, φροντιστήρια αλλά και διοικητικά δικαστήρια. Τα βήματα που ακολουθούν για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Ήδη το Σαββατοκύριακο έγιναν τα πρώτα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα μετά τα lockdοwn λόγω του κορωνοϊού, καθώς ήταν ανοιχτή η εστίαση και οι πλαζ.

Σήμερα, Δευτέρα 10 Μαΐου, ανοίγουν μετη χρήση μάσκας και τα self tests τα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας, με εξαίρεση τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου.

Παράλληλα ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ΄Λυκείου και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις.

Επίσης, από τη Δευτέρα μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας

H ημέρα κατά την οποία ανοίγει ο τουρισμός, είναι η επόμενη ημερομηνία – ορόσημο. Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν πριν από την άφιξή τους πιστοποιητικό εμβολιασμού και PCR τεστ, ενώ κατά την αναχώρηση rapid test.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς -με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων- από 14 Μαΐου  ανοίγουν τα μουσεία.

Από 21/5 τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%, ενώ από 28/5 θα επιτρέπονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα, με πληρότητα 50% και αποκλειστικά για καθήμενους.

Τέλος το sms για μετακίνηση και μαγαζιά

Από τις 15 Μαΐου θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, ενώ τα click away και τα click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός έχει πει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Επέκταση του ωραρίου στην εστίαση εξήγγειλε επίσης ο  Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός διευκρίνισε, τέλος, ότι από τα μέσα Μαΐου -με το άνοιγμα του τουρισμού- αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. 

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 Μαΐου πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου και για τους υπόλοιπους.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet