Ένταση στη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων
Κοινωνία

Ένταση στη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων

Συγκέντρωση συνδικάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ομόνοια για την ανεργία και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δεν βρισκόταν στο γραφείο του, και να προσπαθούν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου είναι προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού με την τρόικα.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και να προχωρά σε προσαγωγές.

Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις και τις πορείες για σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα.

Το μεσημέρι συγκέντρωση διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα να μη γίνει καμία απόλυση με τη λήξη του οκταμήνου της διαθεσιμότητας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες, που επιχείρησαν να φτάσουν στη Βουλή, αλλά τους σταμάτησε η Αστυνομία.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας είχαν παραταχθεί από νωρίς στους περισσότερους δρόμους του κέντρου.

Χτυπήθηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Χτυπήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης, στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα στην Αθήνα, στην κινητοποίηση των συνδικάτων.

Για το γεγονός, το ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα “παλιά της παπούτσια” την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet