Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Πομπέο
Κοινωνία

Ένταση στις συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Πομπέο

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ, το οποίο κατευθύνθηκε προς την αμερικανική πρεσβεία. Στα Προπύλαια οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Επί ποδός πάνω από 1.000 αστυνομικοί. 

Νωρίτερα, ο υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10:30, ενώ περίπου μία αργότερα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας «προβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μια νέα Σούδα, για να μπορούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μετακινούν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους από τη Μεσόγειο προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική μέσα από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, τη δημιουργία “εκπαιδευτικής βάσης” για ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, την περαιτέρω αναβάθμιση της Σούδας, που αποτελεί το βασικό ορμητήριο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα σαν αντάλλαγμα θα αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που σταθμεύουν στη Λάρισα, για την επιτήρηση του Αιγαίου και την “αναχαίτιση” των προσφύγων. Μιλιταρισμός και ρατσισμός πάνε χέρι – χέρι».

Εν τω μεταξύ, ένταση σημειώθηκε στη 1 το μεσημέρι μπροστά στο άγαλμα του Τρούμαν. Μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν κόκκινη μπογιά στο άγαλμα και αμέσως επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ με χημικά και δακρυγόνα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet