Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα στην επίθεση αστυνομικού σε ανήλικο στο Μενίδι
Κοινωνία

Έρευνα για ρατσιστικά κίνητρα στην επίθεση αστυνομικού σε ανήλικο στο Μενίδι

Έρευνα για το αδίκημα της σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά διατάχθηκε σε βάρος του αστυνομικού που έχει καταγραφεί να επιτίθεται σε βάρος ανηλίκου στο Μενίδι.

Οι υπόλοιποι τρεις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που ήταν παρόντες στο περιστατικό οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για υπόθαλψη, καθώς στο επίμαχο υλικό εμφανίζονται απαθείς στην βιαιοπραγία του συναδέλφου τους κατά του 11χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός δράστης της επίθεσης εμφανίστηκε σήμερα, που πλέον έχει παρέλθει ο χρόνος του αυτοφώρου, ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο. Έτσι ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας σε βάρος του.

Η εντολή του εισαγγελικού λειτουργού είναι να ληφθούν καταθέσεις ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να εξακριβωθεί όχι μόνο αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της σωματικής βλάβης αλλά αν διαπράχθηκε με την επιβαρυντική περίπτωση ότι ο δράστης είχε ρατσιστικά κίνητρα για την πράξη του σε βάρος του μικρού που φαίνεται να είναι Ρομά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet