Έφτασε ο Στ. Πέτσας στην Πάτρα – Αποδοκιμασίες εμπόρων έξω από το δημαρχείο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έφτασε ο Στ. Πέτσας στην Πάτρα – Αποδοκιμασίες εμπόρων έξω από το δημαρχείο

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, Πατρινοί έμποροι έξω από το δημαρχείο. Ο κ. Πέτσας έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής 4/4 στην Πάτρα, όπου θα έχει συναντήσεις για το θέμα του μη ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Το κυβερνητικό στέλεχος μετέβη αρχικά στο δημαρχείο (τον υφυπουργό συνόδευε και ο Αχαιός βουλευτής Ι. Φωτήλας), όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη, ενώ στη συνένεια θα παραβρεθεί σε συνάντηση φορέων στο Επιμελητήριο Αχαΐα στις 10:00π.μ.

Οι έμποροι της Πάτρας από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κρατώντας πανό, διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου αναφέρει:

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση, αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας, αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο, ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

  • Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.
  • Ζητάμε από τους βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.
  • Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020.
  • Ζητάμε ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με νοσηλευτικό προσωπικό επίταξη του ιδιωτικού τομέα και επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος.
  • Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε μαζική κινητοποίηση τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων, κατά την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα την Κυριακή 4 Απριλίου στις 9:00 π.μ. έξω από το Δημαρχείο και στις 10:00 π.μ .έξω από το Επιμελητήριο.

Όλοι τη Δευτέρα το πρωί στις 9:00 στα καταστήματά μας, χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές. Αναρτούμε το αφισάκι – κηδειόχαρτο του Συλλόγου και μαύρες σημαίες.

Ως εδώ, έχουμε φωνή!

Η Πάτρα ΑΠΑΤΕΙ δεν επαιτεί!

Όχι άλλος εμπαιγμός στην μικρομεσαία επιχείρηση!»

Πηγή: tempo24.news/zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet