Ακόμη… ψάχνουν νεκρούς κι αγνοούμενος στο “Norman Atlantic”
Κοινωνία

Ακόμη… ψάχνουν νεκρούς κι αγνοούμενος στο “Norman Atlantic”

Άλλο ένα άτομο προστέθηκε, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή, στα θύματα της ναυτικής τραγωδίας του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Norman Atlantic”, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 11. Όπως ανακοίνωσε και το ελληνικό Λιμενικό, βάσει της ενημέρωσης από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, πρόκειται για μία γυναίκα.

Ωστόσο, πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στη Ρώμη, αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 12.

Οι πληροφορίες για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο “Norman Atlantic” παραμένουν συγκεχυμένες, ενώ κορυφώνεται και η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων, ο αριθμός των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

“Περιμένουμε να μάθουμε από τις ελληνικές αρχές των αριθμό των ανθρώπων που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο για να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μπάρι, που έχει αναλάβει την έρευνα για τη ναυτική τραγωδία. Ανέφερε ακόμη πως δεδομένου ότι στο πλοίο υπήρχαν και λαθρεπιβάτες, υπάρχουν φόβοι για εντοπισμό νεκρών σε αυτό.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός είχε αναφέρει ότι συνεχίζεται από τις ιταλικές αλλά και από τις ελληνικές αρχές η διασταύρωση στοιχείων των ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοίο.

Aπό ελληνικής πλευράς, στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα S – 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο ΑΒ – 205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή της Αδριατικής παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ με το οργανικό ελικόπτερο της -που έχει σταλεί σε άλλο συμβάν με πλοίο στην περιοχή των Οθωνών-, στην Κέρκυρα βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα δύο ελικόπτερα NH-90 του Στρατού Ξηράς -πέραν των τριών που επιχειρούν- και στο Ιόνιο παραμένει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΞΙΟΣ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο ρυμουλκείται προς το Πρίντεζι, αλλά η διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας «Λα Στάμπα» αναφέρει ότι συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» με την Αλβανία, για τον τελικό προορισμό του.

Στους 201 οι Έλληνες διασωθέντες

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λιμενικού και του υπουργού Ναυτιλίας ανακοινώθηκε ότι συνολικά έχουν διασωθεί 201 Έλληνες.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε κανένας άνθρωπος να μη βρίσκεται αβοήθητος κάπου, γι΄ αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή”, διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ακόμη πως στόχος είναι ταυτοποιηθούν όλοι οι Έλληνες που επέβαιναν πάνω στο πλοίο. Πρόσθεσε ότι διάθεση της Πολιτείας είναι να χυθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο, διευκρινίζοντας ότι από τη Δευτέρα η επιτροπή διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων έχει ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων, προκειμένου να υπάρξει τεχνικό πόρισμα ανεξαρτήτως του τι θα βγάλουν οι ιταλικές Αρχές.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του πλοίου έπειτα από σχετικό έγγραφο του υπουργείου.

«Κανένα ναυτικό ατύχημα δεν μπορεί να μένει χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων και τη διερεύνηση των αιτιών» τόνισε και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει διαρκή ενημέρωση για την υπόθεση των ερευνών και την ταυτοποίηση των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτική τραγωδία ξεκίνησε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν στο γκαράζ του “Norman Atlantic”, που είχε ξεκινήσει από την Πάτρα, έπιασε φωτιά ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet