Ανακοινώνονται στις 28/8 οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Κοινωνία

Ανακοινώνονται στις 28/8 οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Ανδρεάς Λοβέρδος διευκρίνισε ότι αύριο Πέμπτη θα υπάρξει η ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ προκειμένου να δοθεί τέλος στην «αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους».

Παράλληλα εμφανίστηκε αρκετά αιχμηρός σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος φόρος θα πρέπει να επανεξετασθεί. Διευκρίνισε, όμως, ότι «δεν λέω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός, όπως λένε κάποιοι που τον ψηφίσαν, λέω ότι είναι άδικος, εγώ που δεν τον ψήφισα, υπάρχει διαφορά».

Επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εάν πετύχει το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δοθεί μήνυμα ελάφρυνσης του χρέους η κυβερνητική πλειοψηφία θα έχει 180 ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Στο δελτίο Τύπου του υπουργείου τονίζεται ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

  • τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα –πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.

Επίσης την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet