Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού το πρώτο επταήμερο του Αυγούστου
Κοινωνία

Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού το πρώτο επταήμερο του Αυγούστου

Συνολικά 811 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το πρώτο επταήμερο του Αυγούστου στην Ελλάδα, ενώ ανησυχία γεννά και η εικόνα διασποράς του ιού ανά τη χώρα, μία εβδομάδα πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Χθες (7/8) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 151 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, χτυπώντας εκ νέου «καμπανάκι» για τον κίνδυνο νέας εξάπλωσης του ιού, καθώς ο ημερήσιος αριθμός τους σταθεροποιείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε τριψήφια νούμερα. Υπενθυμίζεται πως την 1η Αυγούστου ανακοινώθηκαν 110 επιβεβαιωμένα κρούσματα, στις 2 Αυγούστου 75 κρούσματα, στις 3 Αυγούστου 77, στις 4/8/2020 121 κρούσματα, στις 5/8/2020 124 και στις 6/8/2020 153 κρούσματα.

Ως προς τον «χάρτη» των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε, από τα 151 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες τα επτά εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ άλλα πέντε ήταν επίσης εισαγόμενα, που προσήλθαν αυτοβούλως. Συνολικά 46 άτομα βρέθηκαν θετικά στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη, δύο στην Αιτωλοακαρνανία, ένα στην Κορινθία, δύο στην Αχαΐα, ένα στη Δράμα, 17 στον Έβρο (όλα συνδεόμενα με γάμο στην Αλεξανδρούπολη), ένα στην Ημαθία, δύο στο Ηράκλειο, τρία στην Κέρκυρα, δύο στην Κεφαλονιά, ένα στην Κοζάνη, έξι στη Λάρισα, ένα στη Λέσβο, τρία στη Μαγνησία, τέσσερα στην Πέλλα, ένα στην Πιερία, δύο στη Ροδόπη, ένα στις Σέρρες, ένα στα Τρίκαλα, ένα στη Φθιώτιδα, δύο στη Φλώρινα και ένα στα Χανιά.

Σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην ανοδική πορεία του ιού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα, σε συνέχεια εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Έπειτα από σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφασίστηκε να ανασταλούν όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Ακόμη, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτάθηκε έως 31 Αυγούστου.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, οι επισκέπτες από τη Μάλτα από την Τετάρτη 12 Αυγούστου και ώρα 00:01 υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, λόγω της καταγραφής αυξημένων κρουσμάτων ιού σε υγειονομικούς, εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με την οποία οι υγειονομικοί υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό προσωπικό, που επιστρέφουν από κανονική άδεια, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ για τον κορωνοϊό, με μοριακό έλεγχο (PCR).

Στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφονται επίσης πολλαπλά κρούσματα το τελευταίο διάστημα, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έδωσε εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του. Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχει θέσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αποφάσισε την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας και της διαρκούς συνεδρίασης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και δέσμη μέτρων για τη θωράκιση της περιοχής.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet