«Αν αντιστεκόταν θα κατέληγε σαν την Τοπαλούδη» – «Καταπέλτης» η δικηγόρος της 19χρονης ΑΜΕΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Αν αντιστεκόταν θα κατέληγε σαν την Τοπαλούδη» – «Καταπέλτης» η δικηγόρος της 19χρονης ΑΜΕΑ

«Αν αντιστεκόταν το πιθανότερο ήταν να καταλήξει έτσι όπως κατέληξε και η Τοπαλούδη», δήλωσε η δικηγόρος της 19χρονης ΑΜΕΑ που κατήγγειλε ότι βιάστηκε ομαδικά στη Ρόδο.

Η δικηγόρος Μαρία Κρικοπούλου αποκάλυψε, μιλώντας στο STAR, ότι πλησίασε τις συντρόφους του 20χρονου που κατηγορείται ότι τη βίασε και όλες ισχυρίστηκαν πως είχαν κακοποιηθεί.

«Γι αυτόν ο εξαναγκασμός μπορεί να είναι φυσιολογική πράξη. Προσωπικά έπιασα μία-μία τις κοπέλες που είχε συναισθηματικό δεσμό και όλες είχαν κακοποιηθεί. Ήταν αυτά τα θύματα που έψαχνα εναγωνίως και παρακαλούσα να ανοίξουν τα στόματα», αποκάλυψε η κυρία Κρικοπούλου στο STAR.

«Ο κατηγορούμενος πέρασε μπροστά από τη 19χρονη ΑΜΕΑ, που άσκησε σε βάρος της όλες τις δυνατές περιπτώσεις του βιασμού, άσκησε βία, την κοιτάει στα μάτια και της λέει “είμαι αθώος και γράψτε το, ζητώντας να καταγραφεί από τα κανάλια. Είναι δικαίωμά του, αλλά παραποιεί όλα τα στοιχεία της δικογραφίας», είπε η Μαρία Κρικοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης ΑΜΕΑ η οποία βρίσκεται ως Πολιτική Αγωγή στο δικαστήριο.

«Μιλάμε για πλήρη παραποίηση στοιχείων. Υπάρχουν στοιχεία που καταγράφηκαν και υπάρχουν στη δικογραφία. Αυτοί οι δύο άνθρωποι βίασαν, εξανάγκασαν τη 19χρονη ΑΜΕΑ να υποστεί τον ομαδικό της βιασμό», επεσήμανε η κυρία Κρικοπούλου και σχολίασε πως «δεν μας ξαφνιάζει η ανέδεια με την οποία αντιμετώπισε το θέμα. Δεν έχει πλέον το δικαίωμα να επικαλεστεί στο δικαστήριο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Εξόργισε την παθούσα και αν αντιστεκόταν το πιθανότερο, ήταν να καταλήξει έτσι όπως κατέληξε και η Τοπαλούδη. Ευτυχώς για την ίδια και την οικογένειά της δεν αντιστάθηκε».

Σύμφωνα με την κυρία Κρικοπούλου, η 19χρονη είπε ότι «τρέμει και μόνο στην ιδέα», πως «δεν θέλει να θυμάται» και «φοβάται» μετά την κακοποίησή της.

«Οι δικηγόροι δεν μπορούμε να ελέγξουμε άτομα με τόσο προβληματική προσωπικότητα. Μόνο το γεγονός ότι τρεις μέρες μετά την άγρια δολοφονία της Τοπαλούδη, κατηγορείται ότι προέβη σε κακουργηματικές πράξεις. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία και παραπέμφθηκε με ένα βούλευμα που δεν προσέβαλαν καν οι δικηγόροι», τόνισε.

«Για μένα είναι παρανοϊκή η στάση που κράτησε. Θα περίμενα να επιδείξει ειλικρινή μεταμέλεια για να πάρει κάποιο ελαφρυντικό. Δεν αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια;» διερωτήθηκε η κυρία Κρικοπούλου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet