Απεργιακό μπαράζ στις 24/9 για το αναπτυξιακό ν/σ
Κοινωνία

Απεργιακό μπαράζ στις 24/9 για το αναπτυξιακό ν/σ

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ρυθμίσεις προχωρούν εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αναμένεται η σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή.

Ειδικότερα, πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην προώθηση και ψήφισή του, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακή κλιμάκωση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε και πανελλαδικές στάσεις εργασίας, όπου κριθεί αναγκαίο, από τα σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου, για να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις τους, ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί της χώρας, όπως έκανε γνωστό η ΟΕΝΓΕ.

Με τη σειρά του, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος (11 το πρωί), αποφάσισε ομόφωνα το δ.σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας (ΕΚΑ).

Την Τρίτη απεργούν για 24 ώρες (από τις 06:00) και οι ναυτεργάτες, όπως αποφάσισαν ΠΝΟ και ναυτεργατικά σωματεία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet