Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Κοινωνία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 9.00 το πρωί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.

«Κινητοποιούμαστε για άλλη μία φορά, αν και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, για να αναδείξουμε το χάλι της Δημόσιας Υγείας που δεν αντιστρέφεται, επειδή κόβουν κορδέλες στα ντουβάρια. Προσπαθούν από τους εξουθενωμένους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και ΕΚΑΒ να επιτύχουν τα υπερπλεονάσματα για να μοιράζουν εκλογικά επιδόματα φτώχειας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Τονίζει επίσης ότι είναι «υποκρισία είναι να μιλάει σήμερα η κυβέρνηση για Δημόσιο Σύστημα Υγείας τη στιγμή που οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας είναι στο 3,5% του ΑΕΠ, όταν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος όρος είναι 1% του ΑΕΠ».

«Νοσοκομεία δεν διαθέτουν βασικές ειδικότητες ιατρών και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς καλούν ιδιώτες ιατρούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας και τους πληρώνουν από την τσέπη τους. Οι επισκέψεις στα απογεματινά Ιατρεία των νοσοκομείων πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «νοσηλευόμενοι ασθενείς φέρνουν τα φάρμακα από το σπίτι τους, αναλώσιμα και χειρουργικά υλικά».

Κάνει επίσης λόγο για «μισθούς πείνας» των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και επισημαίνει ότι η δημόσια Υγεία χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές «για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet