ΑΣΕΠ: Απόφαση – σταθμός για υπαλλήλους που διορίστηκαν παράνομα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΑΣΕΠ: Απόφαση – σταθμός για υπαλλήλους που διορίστηκαν παράνομα

Παράνομες κρίνει το ΑΣΕΠ τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας που είχαν γίνει το 2004 και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΑΣΕΠ, οι 27 υπάλληλοι «κατασκεύασαν» με ψευδή στοιχεία τη νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεών τους και παραπλάνησαν τα αρμόδια τμήματα του ΑΣΕΠ, προκαλώντας οικονομική ζημιά που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Το πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις στους υπευθύνους. Η απόφαση του ΑΣΕΠ διαβιβάστηκε στον Δήμο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάκληση των παράνομων προσλήψεων.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται να διακόψει την εργασιακή σχέση με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και συνεχίζει να τους απασχολεί.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κοινοποιήσει την απόφαση του ΑΣΕΠ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου η αρμόδια ελεγκτική αρχή να ζητήσει τη διακοπή της καταβολής των μισθών στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet