Αυξάνεται κατά 80 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αυξάνεται κατά 80 εκατ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αυξάνεται κατά 80 εκατομμύρια ευρώ το προβλεπόμενο ποσό για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος του 2018 με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών. Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη.

Το αρχικό ποσό κοινωνικού μερίσματος είχε προσδιορισθεί στα 710 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση των συνολικών κονδυλίων κρίθηκε αναγκαία για την κάλυψη του πλήθους των δικαιούχων.

Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, θα γίνουν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος. Πρόκειται για τις αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2018, οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής.

Υπολογίζεται ότι 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά συνολικά έκαναν αίτηση προκειμένου να λάβουν κοινωνικό μέρισμα φέτος, ενώ το μέσο ποσό ανά εγκεκριμένη αίτηση διαμορφώνεται στα 480 ευρώ περίπου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet