“Βουλιάζει” από τις μετεγγραφές το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Κοινωνία

“Βουλιάζει” από τις μετεγγραφές το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Για «μη διαχειρίσιμη» επιβάρυνση σε αρκετά τμήματα του ιδρύματος εξαιτίας των μετεγγραφών κάνει λόγο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Όπως προκύπτει από σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ (Πίνακας ΕΚΠΑ), σε κάποια τμήματα οι εισακτέοι διπλασιάζονται ή και υπερδιπλασιάζονται με την προσθήκη των φοιτητών που μετεγγράφονται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ αναμένονται οι πίνακες με τους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά θέσης για οικονομικούς λόγους -σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ο αριθμός των φοιτητών από μεταφορά θέσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

«Η Πολιτεία καλείται επειγόντως να πράξει το καθήκον της απέναντι στο τόσο πλέον επιβαρυμένο ΕΚΠΑ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των υποχρεώσεών του. Χωρίς ενισχύσεις σε κάθε επίπεδο (διδακτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη, οικονομικοί πόροι) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΕΚΠΑ θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet