Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Βρέφος 11 μηνών το πρώτο θύμα της ιλαράς στην Ελλάδα

Ένα βρέφος Ρομά 11 μηνών, το οποίο νόσησε με ιλαρά και κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας είναι το πρώτο θύμα, που καταγράφηκε στη χώρα.

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 326 κρούσματα ιλαράς, 42 εκ των οποίων δηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων και επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, πλην της Αττικής και της Πελοποννήσου  όπου καταγράφεται ο κύριος όγκος των περιστατικών ιλαράς.

Για τον λόγο αυτό συστήνουν τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet