Β. Κικίλιας: Άμεση πρόσληψη 3.500 εργαζομένων στην υγεία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Β. Κικίλιας: Άμεση πρόσληψη 3.500 εργαζομένων στην υγεία

Την άμεση πρόσληψη 3.500 εργαζομένων στον χώρο της υγείας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σημείωσε δε, ότι στόχος του υπουργείου είναι η άμβλυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. «Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θέμα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και χρειάζεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε μία πρωτοποριακή θεραπεία, ο κ. Κικίλιας εξήγησε ότι το ζήτημα δεν είναι  οικονομικό, αλλά επιστημονικό.

«Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκατ. ευρώ. Κανείς μας στο υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δεν θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού» εξήγησε.

Και κατέληξε: «Σεβόμαστε όλοι απόλυτα την αγωνία της οικογένειας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε επιστημονικό επίπεδο, για να βοηθηθεί ο μικρός Παναγιώτης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΥΣ αρνείται να παράσχει έγκριση στα απαιτούμενα κονδύλια, καθώς η θεραπεία του αμερικανικού κέντρου βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ευρωπαϊκές ιατρικές αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet