Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα δεν καταβάλλει πλέον συντάξεις σε νεκρούς»!
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα δεν καταβάλλει πλέον συντάξεις σε νεκρούς»!

Το αποτέλεσμα της απογραφής των συνταξιούχων στην Ελλάδα και η αποκάλυψη περιπτώσεων άνομης καταβολής συντάξεων είναι σήμερα θέμα σε πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι συντάξεις-φαντάσματα κόστισαν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια», επιγράφει το σχετικό δημοσίευμα η “Rheinische Zeitung”. «Η Ελλάδα δεν καταβάλλει πλέον συντάξεις σε νεκρούς», παρατηρεί στον τίτλο της η “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, ενώ το “Der Spiegel” γράφει ότι «Η Ελλάδα σταματά τις πληρωμές σε νεκρούς».

Τα δημοσιεύματα αναπαράγουν τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μετά από εντατικούς ελέγχους που διήρκεσαν δύο χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σταμάτησε την καταβολή των λεγόμενων συντάξεων-φάντασμα…».

Το τηλεγράφημα αναφέρει μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις: «Η κόρη ενός δικαστή, που στο μεταξύ είχε πεθάνει, είχε πλαστογραφήσει το όνομα στο πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα της. Έτσι η ειδοποίηση για τον θάνατο του δικαστή δεν έφτασε ποτέ στο συνταξιοδοτικό ταμείο. Η κόρη του δικαστή που είχε εξουσιοδοτηθεί να διαχειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό του νεκρού πατέρα της εισέπραττε επί χρόνια την σύνταξή του. Το ύψος της απάτης έφτασε τα 300 χιλιάδες ευρώ».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet