Γιατρός στο «Παπανικολάου»: Όποιος λέει ότι κουράστηκε, ας έρθει μια βόλτα από τα νοσοκομεία
reader.gr
Κοινωνία

Γιατρός στο «Παπανικολάου»: Όποιος λέει ότι κουράστηκε, ας έρθει μια βόλτα από τα νοσοκομεία

Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λόγω της βαθμιαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του «Γ. Παπανικολάου», Ιωάννης Κιουμής, προσθέτοντας πως μπορεί «να μη βρισκόμαστε στα όρια της απόγνωσης του περασμένου Νοεμβρίου, ωστόσο η εικόνα μεταβάλλεται επιβαρυντικά μέρα με τη μέρα και υπάρχει φόβος».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γιατρός του «Παπανικολάου» είπε πως αυτό που κρατάει «ζωντανές» τις ΜΕΘ είναι το γεγονός ότι οι γιατροί καταφέρνουν και «βγάζουν ασθενείς», ωστόσο «τα κρεβάτια καταλαμβάνονται και πάλι σε ελάχιστο διάστημα».

«Πολλαπλασιάστηκαν τα κορωνοπάρτι»

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, όμως οι πολίτες να γνωρίζουν πως η δυνατότητα δεν είναι απεριόριστη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιουμής, υποστηρίζοντας πως οι αρχικές προβλέψεις για σταδιακή μείωση των κρουσμάτων μέσα στην εβδομάδα δεν επαληθεύονται κι αυτό οφείλεται στα «κορωνοπάρτι που πολλαπλασιάστηκαν και στην παραβατικότητα των κανόνων προφύλαξης από μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού».

«Ακούω συχνά το επιχείρημα ότι οι νέοι μας κουράστηκαν. Τα ακούω με κατανόηση μεν, όσοι όμως λένε ότι κουράστηκαν επειδή δεν μπορούν να κάνουν πάρτι, να καθίσουν στην καφετέρια ή το μπαράκι, παρακαλώ να κάνουν μια βόλτα στα νοσοκομεία και να δουν γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό που παλεύουν να σώσουν τους αρρώστους. Εκεί θα καταλάβουν πραγματικά τι σημαίνει κούραση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας έχει αλλάξει η ηλικιακή ομάδα των ασθενών και από τον περασμένο Νοέμβριο, που στις ΜΕΘ ήταν ασθενείς άνω των 80 ετών, σήμερα υπάρχουν ηλικίες από 40+ έως και 70. «Δεν υπάρχουν άτρωτοι σε αυτήν τη μάχη», συμπλήρωσε ο κ. Κιουμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet