Γλυκά Νερά: Το κινητό τηλέφωνο «έδειξε» λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Κάρολαϊν
Απολογία στον εισαγγελέα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (Πηγή: Eurokinissi)
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Το κινητό τηλέφωνο «έδειξε» λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Οι κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά μπορεί να μην «μίλησαν», καθώς είχαν καταστραφεί οι κάρτες μνήμης, ωστόσο η τεχνολογία φανέρωσε όλες τις κινήσεις πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να έχει ομολογήσει την πράξη του.

Η έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει ξεκάθαρα τα ευρήματα από το smartwatch που φορούσε στο χέρι της η 20άχρονη κοπέλα και κατέγραψε πλήρως τους καρδιακούς της παλμούς, δείχνοντας ότι κοιμόταν πριν δολοφονηθεί, αλλά και ότι ο θάνατός της ήταν αγωνιώδης.

Την ίδια στιγμή η ανάλυση από το κινητό τηλέφωνο του πιλότου επιβεβαιώνει τις κινήσεις του όλο βράδυ μέσα στο σπίτι.

Αρχικώς είχε πει στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος από τους -υποτιθέμενους- ληστές. Το τηλέφωνό του όμως κατέγραφε βήματα συνεχώς, αλλά και ανεβοκατέβασμα των ορόφων. Κάτι που άλλωστε ανέφερε σε κατάθεσή της και γειτόνισσα στα Γλυκά Νερά, μιας και είπε ότι γύρω στις 4:20 τα ξημερώματα άκουσε τον σκύλο να κλαίει και στη συνέχεια βήματα στη σκάλα.

Τι έδειξε το κινητό για το μοιραίο βράδυ

Η έκθεση του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών επιβεβαιώνει ότι υπήρχε δραστηριότητα όλο το βράδυ στο μοιραίο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα, βάσει των ευρημάτων:

  • 23:18: Μήνυμα «you stupid» από Κάρολαϊν.
  • 23:42: Άλλο μήνυμα που αναφέρει: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».
  • 23:46: Ο πιλότος ανέβηκε τρεις ορόφους.
  • 01:15: Το κινητό του πιλότου μπαίνει σε διαδικασία φόρτισης.
  • 04:24: Δώδεκα λεπτά μετά τη δολοφονία βγαίνει από τη φόρτιση.
  • 05:22: Είναι «δεμένος» αλλά κάνει 29 βήματα.
  • 05:40: Ανεβαίνει δύο ορόφους με κίνηση 103 βημάτων.
  • 05:53: Καταγράφονται 14 βήματα και άνοδος ενός ορόφου.
  • 06:08: Κλήση στο… 180.
  • 06:10: Κλήση στο… 1000.
  • 06:11: Κλήση στο 100.
  • 06:16: Κλήση στην γειτόνισσα, ενώ προηγουμένως είχε κάνει κλήση σε έναν άλλον τηλεφωνικό αριθμό, πιθανόν στην εταιρεία που εργαζόταν

Οι κλήσεις τόσο το 180 όσο και στο 1000 έγιναν ώστε να έχει βάση ο ισχυρισμός του πως προσπαθούσε να καλέσει με τη… μύτη.

Ιατροδικαστής: «Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης» – Τι λέει για το smartwatch

Η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της 20άχρονης Κάρολαϊν είναι ξεκάθαρη για το τι συνέβη την 11η Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. «Ο θάνατος επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρει, επιβεβαιώνοντας τα τελευταία δραματικά λεπτά της νεαρής μητέρας.

Αναφέρει ο ιατροδικαστής ότι: «Μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογία  εργαστήρια».

Και συνεχίζει για τα ευρήματά του στο σπίτι στα Γλυκά Νερά: «Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου, η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. 

»Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα, οπότε οι παλμοί είναι 61 το λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100, περίπου, από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet