Γ. Πανούσης: “Ντρέπομαι για την κατάσταση στην Αμυγδαλέζα”
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πανούσης: “Ντρέπομαι για την κατάσταση στην Αμυγδαλέζα”

«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

«Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή, αύριο, όχι μεθαύριο. Όσον αφορά στη μετατροπή των κέντρων αυτών σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της κ. Χριστοδουλοπούλου, με την ομάδα της οποίας θα συναντηθούμε αύριο, να δούμε τη μετάβαση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο» πρόσθεσε ο κ. Πανούσης στον Αθήνα 9,84.

Αναφερόμενος στη θέση του υπέρ των ανοιχτών κέντρων, ο κ. Πανούσης αναφέρει: «Δέχομαι πολλή κριτική ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις, αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Μας έλεγε ο υπεύθυνος στην Αμυγδαλέζα ότι 70 επαναπροωθούνται και 700 έρχονται, από τα νησιά πια. Άρα, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο επικράτησε αναστάτωση με την αυτοκτονία ενός Πακιστανού μετανάστη το βράδυ της Παρασκευής. Και τα ΜΑΤ, αν και είχαν παρουσία από το βράδυ της Παρασκευής με σκοπό να αποτρέψουν ενδεχόμενη εξέγερση, τελικά δεν επενέβησαν.

Στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε το Σάββατο και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής Β’ Αθηνών Βασιλική Κατριβάνου είχε κάνει τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Πανούση και στον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία.

Η κυρία Κατριβάνου σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα, ζητώντας να γίνουν άμεσες ενέργειες τις οποίες συνόψισε στα εξής: να αποτραπεί άλλη αυτοκτονία με τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι ασθενείς, οι αιτούντες άσυλο και να τεθεί το θέμα των ανηλίκων, καθώς χρειάζεται να δημιουργηθούν δομές υποδοχές. Και κατέληξε στο να ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει το Κέντρο Κράτησης.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet