Δίκη Χρυσής Αυγής – Εισαγγελέας: «Όχι» και στην εγκληματική οργάνωση – «Μεμονωμένα περιστατικά»
Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής – Εισαγγελέας: «Όχι» και στην εγκληματική οργάνωση – «Μεμονωμένα περιστατικά»

«Μεμονωμένα περιστατικά από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής» εισηγήθηκε σχετικά με πέντε κακουργηματικές πράξεις κατηγορουμένων στη δίκη, εισηγούμενη την απόρριψη της κατηγορίας για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τους πρώην βουλευτές της ΧΑ.

Απαλλαγή και για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης για τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, στην πολύωρη αγόρευσή της, στο Εφετείο.

Η εισαγγελέας και για τα πέντε κακουργήματα που ανέφερε, εκτίμησε ότι δεν προκύπτει καμία σχέση της Χρυσής Αυγής με τα περιστατικά. «Δεν αποδείχτηκε έγκλημα σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, ούτε εντολή Μιχαλολιάκου»

Ήταν όλα σύμφωνα με την Αδαμαντία Οικονόμου «μεμονωμένα περιστατικά από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».

Πιο συγκεκριμένα, για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ανέφερε ότι «η απόφαση λέει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή». Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ήταν στοχοποιημένος, ούτε ότι το κόμμα γνώριζε ή είχε εγκρίνει τη δράση»

Τέλος ακόμα και για τον Σιατούνη, τον οποίο ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος «άδειασε» στην απολογία του, λέγοντας ότι όταν πραγματοποίησε την επίθεση ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής που έπειτα διαγράφηκε, η εισαγγελέας τόνισε ότι: «Δεν σημαίνει επειδή είχε μαχαίρι ότι είχε εντολή της Χ.Α. να έχει μαχαίρι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet