«Δεν γνώριζα ότι μετέφερα ναρκωτικά» είπε το 19χρονο μοντέλο σε ιερέα
Κοινωνία

«Δεν γνώριζα ότι μετέφερα ναρκωτικά» είπε το 19χρονο μοντέλο σε ιερέα

«Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα της», λέει ο ιερέας Τζον Γουίδερσπουν, που επισκέφθηκε στη φυλακή το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ιερέας, μιλώντας στο «STAR», σχολίασε τη λιγοστή επικοινωνία που έχει η 19χρονη με την οικογένειά της, λέγοντας ότι μπορεί να τηλεφωνεί στους γονείς της μία φορά τον μήνα, ενώ προσέθεσε ότι «κάθε μέρα γράφει ένα γράμμα».

Ο πατήρ Τζον επιμένει ότι νιγηριανές συμμορίες βρίσκονται τόσο πίσω από την Ειρήνη, όσο και πίσω από τις άλλες κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από εκείνη.

«Είναι μια νιγηριανή ομάδα στην Αντίς Αμπέμπα. Στρατολογούν ευάλωτους ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό τους. Τους χαρίζουν δωρεάν ταξίδια και μετά τους δίνουν να μεταφέρουν κάτι σε μέρη που γνωρίζουν ντόπιες. Στρατολογούν ανθρώπους από την Ευρώπη. Μερικές φορές τους στρατολογούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι τους ή τους υπόσχονται γάμο» συμπλήρωσε ο ιερέας.

Στη συνέχεια ο ιερέας καθησυχάζει ότι οι φυλακές στις οποίες κρατείται η 19χρονη δεν είναι αυστηρές και η κοπέλα έχει πρόσβαση ακόμη και σε βιβλιοθήκη, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η θανατική ποινή δεν ισχύει στο Χονγκ Κονγκ: «Η Κίνα έχει θανατική ποινή, όχι το Χονγκ Κονγκ. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή 27 ετών, η οποία μπορεί να μειωθεί στο 1/3».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet