Διαβατά: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, παρά τις πρώτες αποχωρήσεις
Κοινωνία

Διαβατά: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, παρά τις πρώτες αποχωρήσεις

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες δίπλα από τη δομή φιλοξενίας Διαβατών.

Πριν από λίγες ώρες μεγάλη ομάδα ατόμων επιχείρησε να περάσει τα σύνορα με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό έγιναν ρίψεις δακρυγόνων. Ορισμένοι μετανάστες απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Νωρίτερα, είχε αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση κάποιων προσφύγων και μεταναστών με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης. Συγκεκριμένα αναχώρησαν δύο λεωφορεία και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές γίνεται προσπάθεια η διαδικασία να συνεχιστεί. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει την ελπίδα να πειστούν όλοι να αποχωρήσουν.  O υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, τόνισε ότι η κυβέρνηση διαφυλάττει τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, αλλά και εκείνοι πρέπει να σεβαστούν τον νόμο.

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ  η καταγραφή εκείνων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις δομές τους. «Ετοιμάζονται οι επόμενες καταστάσεις για την επιβίβαση. Οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί κινητοποιούνται και θα αποχωρήσουν. Όλη μέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε από κοινού με την αστυνομία» είπε ο περιφερειακός διευθυντής Βορείου Ελλάδας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες παραμένουν στην περιοχή από το απόγευμα της Πέμπτης, όταν και διέρρευσε ψευδής πληροφορία μέσω του Facebook για άνοιγμα των συνόρων. Εκτενείς οι αναφορές και στα ξένα μέσα. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet