Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για «επαγγελματίες» εκτελεστές – Είχαν βάλει σιγαστήρα στο όπλο
reader.gr
Κοινωνία

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για «επαγγελματίες» εκτελεστές – Είχαν βάλει σιγαστήρα στο όπλο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Αττική -και κυρίως στα νότια προάστια-, μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στην οδό Άννινου, στον Άλιμο. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί τους Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και συλλέγουν μαρτυρίες, ενώ μεγάλο βάρος πέφτει στην αναζήτηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο δράστες αμέσως μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του πολύπειρου αστυνομικού συντάκτη. Η πρώτη εικόνα είναι ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» εκτελεστές, γι’ αυτό και φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σκούτερ και όχι μηχανή μεγάλου κυβισμού που ενδεχομένως θα κινούσε υποψίες.

Δεν άκουσαν πυροβολισμούς οι περίοικοι

Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει «επαγγελματική» εκτέλεση είναι ότι στο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες πιθανότατα είχε τοποθετηθεί σιγαστήρας, γι’ αυτό και κανένας -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- περίοικος δεν έχει αναφέρει ότι άκουσε πυροβολισμούς.

Πρόκειται δε για μία γειτονιά με έντονη κινητικότητα, καθώς υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες, ενώ συχνές είναι και οι διελεύσεις οχημάτων. Μία ακόμη πληροφορία που έχουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είναι ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες δεν φορούσε μαύρα ρούχα, αλλά χακί μπουφάν.

Χωρίς αστυνομική προστασία

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, παρότι δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί «αιχμηρή πένα», έδειχνε να μην φοβάται για τη ζωή του. Γι’ αυτό και δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία, ενώ δεν έπαιρνε και ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet