Δολοφονία Ειρήνης Λαγούδη: Σφίγγει ο κλοιός για τους πιθανούς δράστες
Κοινωνία

Δολοφονία Ειρήνης Λαγούδη: Σφίγγει ο κλοιός για τους πιθανούς δράστες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη, με τις Αρχές να μιλούν ανοιχτά πλέον για εγκληματική ενέργεια και την εισαγγελία να ασκεί ποινικές διώξεις κατά τριών ατόμων. Μάλιστα, η μία έχει προσωποποιηθεί και αφορά στον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της 44χρονης μητέρας τριών παιδιών.

Μιλώντας στο Reader.gr, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης (συνεργάστηκε με τον δικηγόρο της οικογενείας Λαγούδη, Βασίλη Ταουξή) ανέφερε ότι «πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και πολλά σκοτεινά σημεία από την αρχή, που μας απασχόλησε έως και σήμερα. Για πολλούς ήταν έκπληξη η προσωποποίηση της ποινικής δίωξης σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου, όχι όμως και για την ομάδα Ταουξή που εργάστηκε μεθοδικά. Σύντομα ενδέχεται να έχουμε κι άλλες εκπλήξεις με προσωποποίηση της ποινικής δίωξης σε βάρος κι άλλων ατόμων. Ο εισαγγελέας, πλέον, έχει στα χέρια του μία πλήρη δικογραφία, μαρτυρικές καταθέσεις, τεχνικές εκθέσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει πιο εύκολο το έργο του και να στοιχειοθετήσει ενδεχομένως και νέες κατηγορίες. Εμείς συνεχίζουμε δίπλα στην οικογένεια, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

«Σκανάρουν» τις συνομιλίες

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να διαπιστωθεί εάν, πότε και με ποιον τρόπο συνομίλησαν ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός με τους δύο φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά το έργο των Αρχών. Αυτό, καθώς έχουν περάσει ήδη εννέα μήνες απ’ όταν η Ειρήνη Λαγούδη βρέθηκε νεκρή από αναθυμιάσεις μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της σε ερημικό σημείο. Μάλιστα, επί μήνες τόσο οι τοπικές αστυνομικές Αρχές όσο και οι κεντρικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για αυτοκτονία, παρότι υπήρχαν απ’ την πρώτη στιγμή ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα εμπρησμού και τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, Ανδριανό Γκουρμπάτση, το σχέδιο δολοφονίας όπως εκτελέστηκε δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο από ένα άτομο. Ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής σημείωσε ακόμη ότι «άλλος έβαλε τη φωτιά και άλλος την κλείδωσε μέσα στο αυτοκίνητό της για να μην μπορεί να βγει. Γι’ αυτό και βρέθηκαν και πελματικά αποτυπώματα από την μπότα της Ειρήνης Λαγούδη στον ουρανό και στο πίσω τζάμι του αυτοκίνητου». Σύμφωνα με την ομάδα του δικηγόρου, Βασίλη Ταουξή, αυτό πιστοποιεί ότι η 44χρονη γυναίκα πάλευε να σωθεί.

Αυτός που θα κληθεί σίγουρα εκ νέου να καταθέσει είναι ο γιατρός, πρώην σύντροφος της 44χρονης μητέρας, καθώς υπάρχουν αρκετά στοιχεία σε βάρος του. Στη δικογραφία εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο του φιλικού περιβάλλοντός του. Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες εξελίξεις που θα δώσουν τέλος στο μυστήριο του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet