Δολοφονία της 32χρονης εφοριακού: Στο φιλικό της περιβάλλον στρέφονται οι έρευνες
Κοινωνία

Δολοφονία της 32χρονης εφοριακού: Στο φιλικό της περιβάλλον στρέφονται οι έρευνες

Στο φιλικό περιβάλλον της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα το απόγευμα της Τετάρτης στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, στρέφονται πλέον οι έρευνες της αστυνομίας, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α’ ΔΟΥ Πειραιά.

Σύμφωνα την ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο κ. Σωτήρης Μπουζιάνας, προέκυψε ότι η εφοριακός δέχτηκε 14 μαχαιριές σε θώρακα και πλάτη, πνεύμονα και καρδιά, ενώ έφερε τραύμα στο δεξί μάγουλο από μαχαίρι και γροθιά στο δεξί μάτι. Επίσης εντοπίστηκε και αμυντικό τραύμα από μαχαίρι στη δεξιά της παλάμη, που σημαίνει ότι προσπάθησε να προφυλαχθεί από το μένος του δράστη.

«Οι πρώτες ενδείξεις από τον τρόπο που δολοφονήθηκε η γυναίκα οδηγούν προς την κατεύθυνση των προσωπικών κινήτρων. Δεν θα πρέπει, όμως, να αποκλειστεί, αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον, και κάποια άλλη εκδοχή, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση της δολοφονίας με την επαγγελματική της ιδιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγο, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη είχε πάει στο Β’ Νεκροταφείο για ν’ ανάψει το καντήλι σε τάφο φιλικού προσώπου της, που σκοτώθηκε πριν από μερικούς μήνες, και δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση από τον άγνωστο δράστη. Μάλιστα, μετά τις πρώτες μαχαιριές, η άτυχη γυναίκα μπόρεσε να συρθεί για μερικά μέτρα και ξεψύχησε πάνω σε έναν τάφο, όπου την είδε ένας ιερέας του κοιμητηρίου.

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η δολοφονία σχετίζεται με το ΣΔΟΕ»

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που ν’ αποδεικνύει ότι η δολοφονία της εφοριακού συνδέεται με τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας, που δολοφονήθηκε στο Β’ Νεκροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ», αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Πιτσιλής: Είμαστε συγκλονισμένοι από το θάνατο της υπαλλήλου μας

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής δήλωσε συγκλονισμένος και ότι είναι στη διάθεση των διωκτικών Αρχών και κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της δολοφονίας της εφοριακού.

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε αναλυτικά:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας Θεοδώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

»Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.

»Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της ΑΑΔΕ, στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».

Πού εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Η 32χρονη δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης έξι μαχαιριές μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, δίπλα από τάφο φιλικού προσώπου που είχε πάει να φροντίσει. Η γυναίκα σύρθηκε στο έδαφος ζητώντας βοήθεια για περίπου 15 μέτρα, ωστόσο ο δράστης την ακολούθησε και τη μαχαίρωσε εκ νέου, δίνοντάς της τη «χαριστική βολή».

Η αστυνομία προς το παρόν αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με δύο όμως βασικά σενάρια να απασχολούν τους αξιωματικούς που αναζητούν τη λύση του πρωτοφανούς εγκλήματος: Αν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, ίσως από κάποιον τοξικομανή ή να έχουμε να κάνουμε με έναν «μανιακό δολοφόνο», που μόλις ξεκίνησε το «έργο» του.

Το στοιχείο που οδηγεί προς τα εκεί την αστυνομία είναι το γεγονός ότι η άτυχη 32χρονη εργαζόταν ως ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής. Είχε πάει στο νεκροταφείο, προκειμένου να ανάψει το καντήλι στο μνήμα φιλικού της προσώπου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet