Δύσκολη νύχτα στη Μόρια: Ένταση μεταξύ κατοίκων και προσφύγων – Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία
Κοινωνία

Δύσκολη νύχτα στη Μόρια: Ένταση μεταξύ κατοίκων και προσφύγων – Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, όπου τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 σημειώθηκαν επεισόδια.

Το βράδυ της Δευτέρας τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αιτούντες άσυλο, επιστρέφοντας από τις διαδηλώσεις, αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι ν’ αντιδράσουν.

Συγκεκριμένα περίπου 300 Αφγανοί, στην πλειονότητά τους αιτούντες άσυλο, επιστρέφοντας από τις διαδηλώσεις, αποπειράθηκαν να περάσουν μέσα από το χωριό για να φτάσουν στον καταυλισμό.

Άμεσα αντέδρασε ομάδα κατοίκων που χτύπησαν τις καμπάνες του χωριού και σύντομα μεγάλος αριθμός κατοίκων βγήκε στους δρόμους.

Οι αιτούντες άσυλο οδηγήθηκαν στον καταυλισμό, οι κάτοικοι της Μόριας όμως παρέμειναν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι. Μια μερίδα από αυτούς μπήκαν στο κτήριο της κοινότητας Μόριας όπου και παράμειναν.

Ακολούθησε λαϊκή συνέλευση, με τη συμμετοχή και αυτοδιοικητικών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, σύμφωνα με το lesvospost.gr, αποφασίστηκε κατάληψη της γενικής γραμματείας, ασφάλεια με κλούβα, περιπολίες και στο βάθος… άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ Μόριας.

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία

Την ώρα όμως που τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στη Μόρια έθεσε πάλι σε κινητοποίηση τις Αρχές.

Η φωτιά λίγο μετά τις 23:30 τέθηκε υπό έλεγχο μετά από την έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το stonisi.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα αίτια της πυρκαγιάς. Η πυροσβεστική άμεσα παρενέβη, ενώ έγινε γνωστό από περίοικους ότι στο εν λόγω σπίτι κοιμόντουσαν κατά καιρούς παράτυποι μετανάστες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης προσγειώθηκε στρατιωτικό ελικόπτερο C-130 με 2 νέες διμοιρίες των ΜΑΤ, ώστε να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχοντες, αλλά και τις χθεσινές που ήρθαν ώστε να συνδράμουν κι αυτές σε περίπτωση νέων επεισοδίων. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet