Δ. Σαρηγιάννης: Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι το τελευταίο
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Δ. Σαρηγιάννης: Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι το τελευταίο

«Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο» δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή το πρωί της Πέμπτης 11/2.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «από τη στιγμή που πλησιάζουμε την άνοιξη» είναι πιθανό αυτό το γενικευμένο lockdown να είναι και το τελευταίο.

Όσον αφορά στα κρούσματα, ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι αυτή τη βδομάδα θα κινηθούμε στα ίδια επίπεδα, ενώ από την επόμενη βδομάδα, πιθανόν στα μέσα της, θα δούμε τα αποτελέσματα του lockdown.

Ο καθηγητής τόνισε ότι αν πάμε στις 80.000-100.000 τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα, ενώ οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σχετικά με τη διάρκεια του lockdown ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες. «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα» είπε. Για το αν το νέο lockdown θα φέρει αποτελέσματα, είπε ότι «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση» και ότι αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας, θα μειωθεί η κινητικότητα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet