Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανόν να χρειαστούν σκληρά μέτρα μέσα Μαρτίου
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανόν να χρειαστούν σκληρά μέτρα μέσα Μαρτίου

Υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα» τόνισε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως εξήγησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και τόνισε πως υπάρχει η πιθανότητα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα». «Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε μιλώντας στο Open ο κ. Σαρηγιάννης. 

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας, ο καθηγητής επισημαίνει «τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη». 

Τέλος, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, λέγοντας ότι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου «κοκκινίζει σιγά-σιγά». «Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%». Παράλληλα, δήλωσε ότι η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet