Εκτός πανεπιστημίων οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές
Κοινωνία

Εκτός πανεπιστημίων οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές

Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι περίπου 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο, διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».

«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του Τύπου, πως σχετικά με τους “λιμνάζοντες” φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι “λιμνάζοντες” θα διαγραφούν», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν ειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011 και άρα τους δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν».

«Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί», υπογραμμίζεται.

Το κίνητρο, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Παιδείας, «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ».

«Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ/ naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet