Ελεύθερος ο παιδεραστής του Ρεθύμνου – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ελεύθερος ο παιδεραστής του Ρεθύμνου – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια

Να αφεθεί ελεύθερος ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης αποφάσισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών, μια απόφαση που προκαλεί αν μη τι άλλο αίσθηση. 

Το Συμβούλιο έκρινε ότι ο γυμναστής, που έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, ο κατηγορούμενος είχε ενημερώσει εγκαίρως και νομότυπα τις αρμόδιες αρχές για την αλλαγή του τόπου κατοικίας του και τη νέα του διεύθυνση και έτσι παραμένει ελεύθερος, έχοντας εκτίσει ποινή 8,5 ετών από τα συνολικά 401 χρόνια κάθειρξης που του είχε επιβληθεί.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών Χριστίνας Φασουλή ήταν να επιστρέψει στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι τα 7 χρόνια, 10 μήνες και 25 ημέρες.

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αλλά συνελήφθη και πάλι με εισαγγελική εντολή για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Με το βούλευμα αποφυλάκισης του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως να διαμένει στην Καλαμαριά σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο προκειμένου να κρίνει το ζήτημα

Έτσι, παραμένει ελεύθερος, ενώ η απόφυλακισή του είχε προκαλέσει σοκ στην Κρήτη. 

Μάλιστα, δικηγόρος που υπήρξε συνήγορος κάποιων εκ των θυμάτων του, τον είχε χαρακτηρίσει ως «δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας» . 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευάγγελος Μουνδριανάκης, που είναι πρόεδρος και του δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, είχε δηλώσει: «Οι οικογένειες είναι πολύ στεναχωρημένες και απογοητευμένες. Όχι τόσο από τη δικαιοσύνη, η οποία έπραξε το καθήκον της, αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών και συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία.Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη κι άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής. Και εάν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει, τότε, κατά την άποψή μου, αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet