ΕΛ.ΑΣ.: Άφηναν τους πορτοφολάδες για ν’ αποφύγουν τη γραφειοκρατία
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Άφηναν τους πορτοφολάδες για ν’ αποφύγουν τη γραφειοκρατία

Αστυνομικοί εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο».

Ακόμη στη μεγάλη 50μελή συμμορία που λυμαίνονταν τους συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ φέρεται να συμμετείχαν υπάλληλοι security του Μετρό ή και αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία εκεί και έπαιρναν μερίδιο από τα κέρδη. Επιπλέον, μέλη της συμμορίας διαπιστώνεται ότι επιχειρούσαν μέσω δικηγόρων -που ήδη ελέγχονται- να δωροδοκήσουν δικαστές για ευνοϊκή εξέλιξη στις υποθέσεις τους.

Αυτά είναι ορισμένα από τα εντυπωσιακά όσο και άγνωστα στοιχεία που προκύπτουν από τη μεγάλη δικογραφία (την αποκαλύπτει «Το Βήμα») που σχημάτισε η Ασφάλεια Αττικής για τη μεγάλη σπείρα που είχε προχωρήσει σε 764 κλοπές πορτοφολιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και είχε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της δικογραφίας είναι στιχομυθίες μίας γυναίκας, μέλους της συμμορίας με οργανωτικό ρόλο, που αναφέρεται σε σύλληψή της -τον περασμένο Απρίλιο- από αστυνομικούς του Τμήματος Ακρόπολης και οι οποίοι την άφησαν ελεύθερη πιθανόν γιατί ήθελαν ν αποφύγουν τον… κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα»

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet