Εμβόλιο: Νέο ρεκόρ στα ραντεβού των 45άρηδων μέσα σε λίγες ώρες
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εμβόλιο: Νέο ρεκόρ στα ραντεβού των 45άρηδων μέσα σε λίγες ώρες

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού της ενάντια στον κορωνοϊό η ηλικιακή ομάδα των 45 έως 49 ετών.

Τα ραντεβού, μέσα σε λίγες ώρες, άγγιξαν τα 130.000, ενώ η χορήγηση των δόσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου. 

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε τις πρώτες πρωινές ώρες για τους περίπου 124.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, ενώ στις 8 το πρωί ήταν διαθέσιμη και για όλους τους υπόλοιπους. 

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson&Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 5 Μαΐου.

Τείχος ανοσίας μέχρι τέλος Ιουνίου

Σε επίπεδο ρεκόρ θα κινηθούν, μάλιστα, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού από τον Ιούλιο, αγγίζοντας τα 2,7 – 2,8 εκατομμύρια τον μήνα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Γεωργαντάς, από τον Ιούνιο θα πάρουν σειρά στους εμβολιασμούς οι 20άρηδες.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δεν έχουν ΑΜΚΑ

Ερωτηθείς πώς θα εμβολιαστούν οι πολίτες που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εδώ και 10 μέρες -μετά από νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε στη Βουλή και υπερψηφίστηκε- όσοι δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να εκδώσουν έναν προσωρινό, αποκλειστικώς για αυτή τη χρήση.

«Αυτό συμβαίνει με δύο τρόπους»:

«Όσοι έχουν ΑΦΜ ή όσοι έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μπορούν μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr που παραπέμπει στον προσωρινό ΑΜΚΑ, να μπορέσουν να τον εκδώσουν ψηφιακά. Όσοι δεν έχουν κάτι από αυτά τα δύο, πρέπει να επισκεφθούν ένα ΚΕΠ κι εκεί θα τους κατευθύνουν στο τι έγγραφα πρέπει να στείλουν για να μπορέσουν κι αυτοί, αφού εκδώσουν τον προσωρινό ΑΜΚΑ, να μπουν στη διαδικασία του εμβολιασμού», εξήγησε προσθέτοντας ότι ήδη έχουν εκδοθεί περίπου 6.000 προσωρινοί ΑΜΚΑ.

Τι προγραμματίζεται για τις παραδόσεις

Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα  παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμένονται 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο, ενώ η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου, παρότι αναμένουμε ένα αριθμό δόσεων που κυμαίνεται μεταξύ 450.000 και 500.000 για κάθε μήνα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet