Εμβόλιο: Ξεπέρασαν τα 4,6 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί – Διαθέσιμες όλες οι εταιρείες για τους 40 – 44 από την Παρασκευή
reader.gr
Κοινωνία

Εμβόλιο: Ξεπέρασαν τα 4,6 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί – Διαθέσιμες όλες οι εταιρείες για τους 40 – 44 από την Παρασκευή

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η Επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας, με τους εμβολιασμούς ενάντια στον κορωνοϊό να ξεπερνούν χθες, Τετάρτη 19/5, τα 4,6 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί. Όπως εκτίμησε ο υπουργός Υγείας, αύριο Παρασκευή «θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση».

Κλείνοντας δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς -μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί τον μήνα Ιούνιο- ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, και μάλιστα «πάνω από εμάς είναι μόνο η Μάλτα, η Κύπρος και το Λουξεμβούργο».

Με τη «Γαλάζια Ελευθερία» η χώρα ανοίγει με ασφάλεια

Χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε, παράλληλα, ότι με την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. «Γι’ αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό», όπως τόνισε.

«Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας», τόνισε ο υπουργός.

Διαθέσιμα από την Παρασκευή όλα τα εμβόλια για τους 40 – 44 ετών 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών «κι ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών». Το Reader.gr, άλλωστε, με δημοσίευμά του είχε αποκαλύψει ότι η πλατφόρμα για τους 35 – 39 θα άνοιγε μέσα σε ένα 10ήμερο μετά το άνοιγμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικιακές ομάδες 40-44 ετών.

Πηγή: reader.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet