Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα έρχονται οι πρώτες 33.600 δόσεις στην Ελλάδα
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σήμερα έρχονται οι πρώτες 33.600 δόσεις στην Ελλάδα

Σήμερα (14/4) η χώρα μας παραλαμβάνει τις πρώτες  33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, ενώ αναμένονται από την εταιρεία μέχρι τον Ιούνιο 1,3 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η Johnson & Johnson είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Χθες, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην Ε.Ε., αλλά και πως εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Σε εξέλιξη οι παραδόσεις των εμβολίων

Στο μεταξύ οι άλλες παρασκευάστριες εταιρείες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις: Από την εταιρία Pfizer  και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει, αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και τον μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις.

Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρ’ όλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet