Εξάρχεια: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτήρια
Κοινωνία

Εξάρχεια: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτήρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας σε δύο κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για ένα κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στην Ζωοδόχου Πηγής, ενώ παράλληλα ερευνάται οικία για υπόθεση ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 70 προσαγωγές.

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συμμετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί και την περασμένη Πέμπτη. Η Αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε δεκάδες προσαγωγές και σε τρεις συλλήψεις.

Σε χθεσινή συνέντευξή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, απέρριψε εκ νέου τα περί «άβατου» στην περιοχή των Εξαρχείων, επαναλαμβάνοντας ότι, αν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, «η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε. Ανάφερε ακόμη ότι πήγε πρόσφατα στα Εξάρχεια και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό» συνέχισε για να προσθέσει: «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό την περιοχή των Εξαρχείων στην περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Υποστήριξε ακόμη ότι «ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet