Επεισόδια και προσαγωγές στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο
Κοινωνία

Επεισόδια και προσαγωγές στην πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2014, την ώρα που έφτανε στο τέλος της και η δεύτερη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ένταση διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ και η αστυνομία έως τις 24:00 είχε προσαγάγει τουλάχιστον 211 άτομα. Οι συγκεντρώσεις είχαν και τη μορφή συμπαράστασης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Το χρονικό των επεισοδίων

Την ώρα που η πορεία πλησίαζε στο τέλος της, ομάδες ατόμων έσπασαν μάρμαρα, στάσεις λεωφορείων και τηλεφωνικούς θαλάμους επί της οδού Πανεπιστημίου. Η αστυνομία απάντησε με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Ομόνοια, όπου κατευθύνθηκε το ένα μέρος της πορείας και στα Εξάρχεια, όπου κατευθύνθηκε ένα δεύτερο μέρος.

Τα επεισόδια μετά τις 21:00 επικεντρώθηκαν στα Εξάρχεια, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ομάδων ατόμων με ρίψεις μολότοφ και χημικά, γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Ακολούθησαν οδομαχίες ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, αλλά και ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων και ειδικότερα στην οδό Στουρνάρη, αλλά και στην Σολωμού.

Εκτός από τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, η αστυνομία χρησιμοποίησε και τα ειδικά οχήματα «Αίαντας» που πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Μάλιστα αργά το βράδυ στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια πήραν μέρος και άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

Ένταση επικράτησε και στη ΓΣΕΕ όπου το κτήριο τελεί υπό κατάληψη ατόμων αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν προσαγωγές, ενώ ο εξωτερικός χώρος του κτηρίου είναι αποκλεισμένος από άνδρες των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η μαθητική συγκέντρωση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Προπύλαια και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην οποία  συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, σύλλογοι εκπαιδευτικών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Επεισόδια και σε άλλες πόλεις της χώρας

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Υπήρξε εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν 10 με 15 προσαγωγές.

Ένταση επικράτησε και στη Βέροια αλλά και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Στην Πάτρα η αστυνομία προέβη σε πέντε συλλήψεις, ενώ ταραχές που όμως δεν πήραν έκταση σημειώθηκαν στην Καλαμάτα.

Μικρής κλίμακας επεισόδια έγιναν στα Χανιά και στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet