Επιδρομή στην Πανεπιστημιούπολη: Μαχαίρωσαν φύλακα και πυρπόλησαν κάδους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιδρομή στην Πανεπιστημιούπολη: Μαχαίρωσαν φύλακα και πυρπόλησαν κάδους

Άγνωστοι μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου και προκάλεσαν καταστροφές.

Ο φύλακας προσπάθησε να σταματήσει ομάδα νεαρών να εισέλθει στους χώρους του πανεπιστημίου και δέχθηκε επίθεση, την ώρα που συνεχιζόταν πάρτι στο Τμήμα Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Η ομάδα των δραστών πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσε καταστροφές και τράπηκε σε φυγή.

Ο φύλακας φέρει τραύματα στην κοιλιά, στην πλάτη και στο πόδι και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, προσήγαγαν 13 άτομα που εντόπισαν περιμετρικά του χώρου. Αργότερα, αφέθηκαν ελεύθερα τα 11, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ συνελήφθησαν τα 2 άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

Ευθύμης Λέκκας: Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια στο ΕΚΠΑ

«Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό», δήλωσε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, προσθέτοντας ότι «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες».

«Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και τη διεξαγωγή της έρευνας, σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λέκκας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet