Ζάκυνθος: Στο πλευρό 26χρονου πατροκτόνου η τοπική κοινωνία
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ζάκυνθος: Στο πλευρό 26χρονου πατροκτόνου η τοπική κοινωνία

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών έφτασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 1η Ιουνίου 2018 στο Δικαστήριο της Ζακύνθου ο 26χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 70χρονου πατέρα του στις Βολίμες το βράδυ της Κυριακής 27 Μαΐου.

Ο 26χρονος ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και έτσι θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο στις 11 το πρωί στο δικαστήριο.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί», δήλωσε ο συνήγορός του Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές ήταν οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν.

«Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πώς θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για τη δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλον. […] Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ό,τι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ» δήλωσε ο κ. Κεφαλληνός.

«Περήφανη που τον έχει αδερφό» δήλωσε η ετεροθαλής αδερφή του 26χρονου: «Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», είπε έξω από τα δικαστήρια.

Ο ίδιος ο 26χρονος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη και το χειροκρότημά του.

Πηγή: reader.gr από imerazante.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet