Η αύξηση των κρουσμάτων αυξάνει την ανησυχία
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
Κοινωνία

Η αύξηση των κρουσμάτων αυξάνει την ανησυχία

Την Πέμπτη 30/7, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα που καταγράφει η χώρα μας είναι πάνω από 50, συνεχίζοντας έτσι την αυξητική τάση που παίρνει καθημερινά ο αριθμός τους και διατηρώντας τις ανησυχίες για την πορεία και τη διασπορά του ιού στα αστικά κέντρα.

Τάση που άλλωστε οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει από χθες υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, καταστήματα λιανικής, χώρους εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, νοσηλευτικά ιδρύματα, διαγνωστικά κέντρα, ΜΜΜ, ταξί και ασανσέρ.

Μόνο χθες από τα 57 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, τα 29 εντοπίστηκαν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Τα υπόλοιπα 10 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 3 ήταν  εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ από 7 καταγράφηκαν στην Καβάλα, 2 στη Λευκάδα, 1 στην Αχαΐα, 1 στην Ημαθία, 1 στο Κιλκίς, 1 στην Κορινθία, 1 στα Δωδεκάνησα και 1 στη Ροδόπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού εξέφρασε την ανησυχία της για τα αυξημένα κρούσματα καθώς, όπως εξηγεί, είναι πολλά και διάσπαρτα και άρα δεν μπορούν να απομονωθούν. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η έξαρση των κρουσμάτων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

«Έχουμε να κάνουμε με την καινούργια εμφάνιση του παλιού εχθρού» συνεχίζει, επισημαίνοντας έναν άλλον ανησυχητικό παράγοντα, τα αυξημένα κρούσματα σε νεότερες ηλικίες. Για την ίδια οι φωνές και η κατήχηση αναφορικά με τη διασκέδαση δεν είναι λύση, καθώς προτείνει την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη συμπεριφορά τους στη νυχτερινή διασκέδαση μέσω των influencers. Να σημειωθεί επίσης ότι εντοπίζεται ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και στις παιδικές ηλικίες, καθώς μόνο μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 66 κρούσματα σε παιδιά. 

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, διευκρινίζει, χρειάζονται επιπλέον μέτρα για όλους. Η ίδια συστήνει τη χρήση της μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, ενώ προτρέπει την υιοθέτηση μέτρων και συμπεριφορών που είχαμε καλλιεργήσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως για παράδειγμα η τηλεργασία και ο περιορισμός του κύκλου επαφών μας. Τονίζει όμως ότι δεν τίθεται θέμα νέου lockdown, χρειάζονται μέτρα που να επιτρέπουν την κινητικότητα αλλά να αποκλείουν τον ιό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet