Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για απόπειρα αρπαγής ανήλικης
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για απόπειρα αρπαγής ανήλικης

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στην αυτοπρόσωπη εμφάνιση, δυο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής 24/7, στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους,.

Εκεί το μικρό παιδί πουλούσε χαρτομάντηλα κι ο κατηγορούμενος το πλησίασε, προσποιούμενος τον πελάτη. Στη συνέχεια, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο 63χρονος προσπάθησε να το επιβιβάσει σε Ι.Χ. όχημα.

Ωστόσο, έγινε αντιληπτός, από διερχόμενους πολίτες, που αντέδρασαν άμεσα και ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό, ο 63χρονος είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν να προσεγγίσει το κορίτσι, κάνοντάς του διάφορα δώρα.

Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται.

Συγχαρητήρια Ζέρβα σε δημοτικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την αρπαγή

 Στο μεταξύ, τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς που απέτρεψαν την αρπαγή του 10χρονου κοριτσιού υποδέχτηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προκειμένου να τους συγχαρεί για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Ο κ. Ζέρβας υποδέχτηκε την Ευαγγελία Στρατή και τον Πορφύρη Ευσταθιάδη, τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι του περιέγραψαν το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό, την περασμένη Παρασκευή, σε κεντρικό σημείο της πόλης. «Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελούν οι δημοτικοί αστυνομικοί κάθε μέρα και ένα σημαντικό κομμάτι είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνουν», είπε ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης βοήθησε στον εντοπισμό ενός ακόμη μικρού κοριτσιού, ύστερα από συναγερμό που είχε σημάνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η δημοτική αστυνομία δεν είναι υπεύθυνη μόνο για κλήσεις και για πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς, αλλά «επιτελεί ένα σύνθετο έργο». Ανέφερε, τέλος, ότι θα εισηγηθεί να δοθεί εύφημος μνεία στους δύο δημοτικούς αστυνομικούς, ενώ τους χάρισε και ένα μπουκάλι κρασί «Γοργόνα», από τα σταφύλια του δημοτικού αστικού αμπελώνα.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet