Θύμισε Έρικσεν 14χρονος ποδοσφαιριστής στη Χαλκιδική: Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια προπόνησης
shutterstock
Κοινωνία

Θύμισε Έρικσεν 14χρονος ποδοσφαιριστής στη Χαλκιδική: Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια προπόνησης

Ένας 14χρονος αθλητής κατέρρευσε τη στιγμή που έκανε προπόνηση σε ακαδημία ποδοσφαίρου στα Μουδανιά Χαλκιδικής, αλλά σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του προπονητή και των γιατρών, θυμίζοντας την περίπτωση του Κρίστιαν Έρικσεν στον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (10/6) και τόσο οι πρώτες βοήθειες του προπονητή, ο οποίος γνώριζε κάρπα, όσο και ο απινιδωτής, επανέφεραν τον αθλητή πριν έρθει το ασθενοφόρο, το οποίο έφτασε μετά από περίπου 30 λεπτά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή, αφού νοσηλεύεται διασωληνωμένος εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης, όπου τον παρακολουθούν οι γιατροί της μονάδας και καρδιολόγος. Δίπλα στον 14χρονο βρίσκονται οι γονείς του και υπάρχει αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά και ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Ο προπονητής μιλώντας στο Star, δήλωσε συγκλονισμένος γιατί άλλο κάτι να συμβαίνει στην πραγματικότητα και άλλο να έχεις θεωρητική γνώση. «Μια χαρά πήγε η προπόνηση, ξαφνικά λέει δεν νιώθω καλά και προχώρησε λίγο και έπεσε σιγά. Ξεκίνησα να του κάρπα. Σε ένα λεπτό ήρθε γιατρός και απινιδωτής. Στην αστραπιαία αντίδραση στη Δανία, άργησαν κιόλας. Πραγματικά όλα έγιναν μέσα σε 5 λεπτά».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet