ΙΣΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν οι γιατροί ως “Ιφιγένειες”»
Κοινωνία

ΙΣΑ: «Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν οι γιατροί ως “Ιφιγένειες”»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη, καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ελέγχων όσων ιατρών παρανομούν και παράλληλα ενημερώνει ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι γιατροί τα εξιλαστήρια θύματα για τη συγκάλυψη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εδώ και τώρα να δώσει τα στοιχεία των ελέγχων για όσους παρανομούν

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι γιατροί τα εξιλαστήρια θύματα για τη συγκάλυψη των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας έλαβε γνώση δημοσιεύματος του ΠΑΣΙΔΙΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων), δυνάμει του οποίου κατακρίνονται εμμέσως οι ενέργειες μας κατά του ΕΟΠΥΥ, που κύριο στόχο έχουν την προάσπιση των ιατρών μας και τη διαφύλαξή τους από δημόσιες διαπομπεύσεις.

O ΙΣΑ ήταν ο πρώτος που τάχθηκε υπέρ του ελέγχου και για τον λόγο αυτό, το πρώτο του μέλημα ήταν να ζητήσει από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, να γνωστοποιήσει τα ακριβή στοιχεία και τις συγκεκριμένες παραβάσεις των ιατρών προκειμένου να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Πλην όμως ουδεμία απάντηση επ΄ αυτού έλαβε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Προκαλεί εύλογα ερωτήματα το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΙΔΙΚ για την προστασία του δημοσίου χρήματος και της στήριξης άκριτα των ενεργειών της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να δώσει εδώ και τώρα τα στοιχεία τόσο για ιατρεία όσο και για διαγνωστικά κέντρα για τα οποία οι έλεγχοι έδειξαν ότι παρανομούσαν.

Ο ΙΣΑ δεν θα ανεχτεί καμία συγκάλυψη και δεν θα επιτρέψει οι γιατροί να θυσιαστούν ως «Ιφιγένειες» για να προστατευθούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται ευρύτερα τον χώρο της υγείας.

Ο ΙΣΑ θα προασπίσει την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια και επιβίωση του Έλληνα γιατρού. Ωστόσο θα συνεχίσει να είναι πολύ αυστηρός απέναντι σε τεκμηριωμένες περιπτώσεις παραβάσεων των μελών του. Καλούμε την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ να λάβει υπόψη της το εξώδικο που αποστείλαμε χθες, σε αντίθετη περίπτωση, θα προβούμε σε προσωπικές νομικές διαδικασίες εναντίον της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 

Ο πρόεδρος                                  Ο γεν. γραμματέας

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet