Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Απολυμένες και δαρμένες
Κοινωνία

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Απολυμένες και δαρμένες

Απολυμένες παραμένουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου Οικονομικών. Οι ίδιες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο.

Ένταση επικράτησε στην οδό Νίκης, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συγκεντρώθηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν με τη χρήση γκλομπ τις καθαρίστριες που ήταν συγκεντρωμένες έξω από την είσοδο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο καθαρίστριες και μία φωτογράφος.

Απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών απωθούνται από τα ΜΑΤΤο υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος. Σκοπός αυτού του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η χώρα, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του ΥΠ.ΟΙΚ.

Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.

Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του ΥΠ.ΟΙΚ., καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.

Η αντίδραση του ΚΚΕ

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ουσιαστικά το δίκιο του αγώνα των εργαζομένων δεν κρίνεται στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να επιβληθεί με τη μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και αξιοπρεπή δουλειά, για όλους τους ανέργους και απολυμένους», επισημαίνει το ΚΚΕ, με σχόλιό του για την απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet