Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας με 40άρια τις επόμενες ημέρες
Καύσωνας στην Αθήνα (Πηγή: Shutterstock)
Κοινωνία

Καιρός: Έρχεται νέος καύσωνας με 40άρια τις επόμενες ημέρες

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά ίσως η θερμοκρασία να σκαρφαλώσει λίγο παραπάνω, ενώ δεν αποκλείονται τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της ανατολικής χώρας.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, στο Αιγαίο θα φυσάει το γνωστό μελτέμι που από τη μία δροσίζει την ατμόσφαιρα από την άλλη όμως αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Έτσι λοιπόν είναι αρκετές οι περιοχές στη χώρα για τις οποίες η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο για φωτιά.

Αυτό το τυπικά καλοκαιρινό σκηνικό όμως φαίνεται ότι αλλάζει από την Τετάρτη, καθώς τα μελτέμια πέφτουν και νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, με θερμοκρασίες που κατά τόπους θα αγγίξουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου

Τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

ΚΥΡΙΑΚΗ (11/7)

Αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ (12/7)

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ (13/7)

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ (14/7) ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ (15/7)

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο δυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet