Καιρός: «Προελαύνει» στη χώρα η «Θάλεια» – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και καταστροφές (βίντεο)
Ιntime
Κοινωνία

Καιρός: «Προελαύνει» στη χώρα η «Θάλεια» – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και καταστροφές (βίντεο)

Προβλήματα μέσα στο κατακαλόκαιρο έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Θάλεια», η οποία προς το παρόν έχει «χτυπήσει» κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το σύστημα «ΖΕΥΣ» έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 9.900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70,8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα σημειώθηκε μετά τις 8:45 το βράδυ στην Εγνατία Οδό,στο δρόμο Κοζάνης-Βέροιας.

Εν μέσω σφοδρής καταιγίδας έχουν σχηματιστεί και ουρές οχημάτων.

Ζημιές σε καλλιέργειες στο Βελβεντό – Προβλήματα σε Φλώρινα και Καστοριά

Μεγάλες ζημιές καταγράφονται ήδη σε ροδακινοπαραγωγούς στο Πλατανόρευμα από το χαλάζι που έπληξε χθες το απόγευμα την περιοχή, ενώ αναμένονται και οι εκτιμήσεις των παραγωγών στο Βελβεντό.

Περισσότερες από 10 πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά Καστοριάς και Φλώρινας έχει καταγράψει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες ώρες.

Επίσης έχουν γίνει τρεις αντλήσεις νερών από υπόγεια σε Σέρβια και Βελβεντό, με την εκεί περιοχή να έχει πληγεί σημαντικά από τη σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κέρκυρα

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν μέσα σε λίγη ώρα, κεντρικοί και επαρχιακοί δρόμοι της Κέρκυρας μετά τη δυνατή νεροποντή που έπληξε για περίπου δύο ώρες το νησί.

Δένδρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν το πρωί, καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πόλη της Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για να τα απεγκλωβίσει.

Η δυνατή βροχή προκάλεσε πτώσεις σοβάδων από τις προσόψεις κτηρίων στο Λιστόν, αλλά και σε κτήρια στο Παλιό Λιμάνι.

Στον Ποταμό, παρακείμενο δημοτικό διαμέρισμα του κεντρικού Δήμου Κέρκυρας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίγη ώρα σε ορμητικούς χείμαρρους δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων και των πεζών.

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα και στη Βόρεια Κέρκυρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για άντληση υδάτων.

Στον Παντοκράτορα, το πιο ψηλό όρος της Κέρκυρας, η πυκνή ομίχλη κράτησε αρκετή ώρα τους προσκυνητές στην Ιερά Μονή του Σωτήρος, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων από και προς το μοναστήρι.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και kozanimedia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet