Καταγγελία ΠΟΕΔΗN: Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από επιπλοκές της γρίπης
Κοινωνία

Καταγγελία ΠΟΕΔΗN: Κρύβουν τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από επιπλοκές της γρίπης

Καταγγελία ότι η κυβέρνηση «θολώνει» την πραγματική εικόνα της κατάστασης με τη γρίπη, κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει το μέγεθος του προβλήματος της εποχικής γρίπης, για να κρύψει την κακή εικόνα του υγειονομικού συστήματος της χώρας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνεται από τα Νοσοκομεία κάθε ημέρα για τον αριθμό των θανάτων από Γρίπη που είναι διαπιστωμένα είτε από το quick test ανίχνευσης της Γρίπης, είτε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγματα που έχουν σταλεί στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Και όμως μόνο για τις ΜΕΘ υπάρχει σαφή εικόνα. Σε πολλούς ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλινικές Νοσοκομείων από επιπλοκές της Γρίπης δεν γίνονται τα quick test ή δεν αποστέλλονται δείγματα στην Ιατρική Σχολή. Άλλο το strep test που γίνεται για το στρεπτόκοκκο και άλλο τα quick test που είναι για τη γρίπη. Ως αιτίες θανάτου πολλών Ασθενών δηλώνονται οι επιπλοκές της γρίπης ή άλλο συνοδό νόσημα και όχι η γρίπη. Έτσι κρύβουν τον πραγματικό αριθμό θανάτων που προκλήθηκαν από επιπλοκές της γρίπης» αναφέρεται.

«Τα νοσοκομεία προμηθεύτηκαν εμβόλια της γρίπης για το προσωπικό που φθάνουν στο 25% του αριθμού που υπηρετεί. Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στη χώρα μας είναι προαιρετικός. Σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι υποχρεωτικός (Μ.Βρετανία κλπ). Στην Αμερική δεν προσλαμβάνονται ή απολύονται οι υπάλληλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη. Τα εμβόλια που διέθεσαν στην Δημόσια Υγεία όπως ανακοινώθηκε είναι 20.000. Το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί είναι 90.000» σημειώνει σε άλλο σημείο η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet