Κλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το 2ο Λύκειο Καισαριανής και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας. Επίσης, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών έκλεισε λόγω κρούσματος σε καθηγητή, ενώ για το 2ο Λύκειο Καισαριανής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για κρούσμα σε μαθητή ή καθηγητή. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κλείσιμο ολόκληρου του σχολείου, αλλά μόνο του τμήματος στο οποίο εντοπίζεται το κρούσμα. Στην περίπτωση, ωστόσο, του σχολείου στις Βούτες, ζητήθηκε να κλείσει όλο το σχολείο καθώς η καθηγήτρια που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό είχε έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο κατά τον αγιασμό.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Σύψας εξήγησε ότι ολόκληρο το σχολείο θα κλείνει μόνο σε δύο περιπτώσεις, όταν εντοπίζονται πολλά κρούσματα σε πολλές τάξεις ή όταν καταγράφονται πολλά κρούσματα σε μία περιοχή. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθητή σε σχολείο του Πύργου Ηλείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet